Verkiezingsnieuws


Gent: volgens de resultaten behaalt LEEF ongeveer 1000 stemmen (0,6%). Anja Deschoemacker, lijstduwster en lid van Militant Links, scoort een hoog aantal voorkeurstemmen: 155. De lijsttrekker, Raf Verbeke, haalt 157 voorkeurstemmen. In Gent waren er helaas twee linkse lijsten. Ook de PVDA kwam op en haalde ongeveer evenveel stemmen als LEEF (914). Hun lijsttrekker (Norbert Vanoverloop) behaalde 159 voorkeurstemmen, hun lijstduwer (Renaat Willockx) 32. We hopen dat er volgende keer slechts 1 (eenheids)lijst links van SP en Agalev opkomt.

Verslag van de Gentse campagne


Oostende: de stemmen zijn geteld. MLinks haalt 0,2%. Onze lijst kreeg 93 stemmen, een mooi resultaat voor onze eerste verkiezingsdeelname in Oostende. Er komt een SP-CVP coalitie (de SP heeft wel een absolute meerderheid: 20 van de 39 zetels ) met een programma van privatiseringen en besparingen. Wij willen daar blijven oppositie tegen voeren.
Verslag van de campagne in Oostende

In Herzele doet de lijst LEEF! het bijzonder goed. Ze halen 9,5% (1134 stemmen) waardoor gemeenteraadslid Filip De Bodt een LEEF-compagnon krijgt in de gemeenteraad. De lijst ging 2,9% vooruit (367 stemmen). Het Vlaams Blok haalt er geen zetel.
In Zelzate behaalt de Partij van de Arbeid een tweede zetel. Ze verhoogden hun stemmenpercentage tot 12,8% (1082 stemmen)!